Köpa Kamera

Hjälp att köpa kamera?

Det finns olika typer av kameror på marknaden. Här nedan pratar vi om digitalkameror i olika format. Vi delar in digitalkameran i tre olika typer. Först har vi kompaktkameran, sedan den kompakta systemkameran och sist men inte minst systemkameran. Den kompakta kameran är lätt att ta med sig och är bra om du vill ta foton mer sporadiskt, vid fest, avslutningar, resor, på stan, i naturen osv. Den passar dig som inte riktigt har kunskapen om hur en kamera fungerar. Enkel att använda men ändå med bra kvalitet. Talar vi istället om den kompakta systemkameran så får vi en något mer avancerad kamera med möjlighet till zoom och fokus. Här får du bra bilder, ibland är kameran liten och lätt att ha med sig och ibland är den något större och kameran kan vara väldigt kompetent. Till sist har vi den fullblodiga systemkameran. Här finns det från nybörjarkameror till riktiga proffskameror. Fotograferingen tas till en helt ny nivå med möjlighet att ändra tillbehör som blixt, batterier och objektiv. Bilderna kan bli fantastiska.

Själv använder vi en entusiastkamera med vädertätning, nyutvecklad 24 MP CMOS-sensor i DX-format utan lågpassfilter, stort dynamiskt omfång och hög ISO-känslighet 100–6 400 (utökningsbart till 25 600) och professionell autofokus med 51 fokuspunkter (15 korslagda). Den kan du se här

Vill du titta närmare på utbudet av Systemkameror? Eller är du mer intresserad av en Kompakt Systemkamera. För dig som vill kunna ta bilder och filma när lusten än faller på så kan en Kompaktkamera vara något för dig.

Comments are closed.