Fotografera byggnader

Hitta rätt ljus

Att fotografera byggnader utomlands är inte helt enkelt. Solen står förmodligen fel, en bunt turister är i vägen etc. Bästa tidpunkten att fotografera utomhus brukar vara tidigt på morgonen eller på kvällen, när ljuset är lite rött och kommer från sidan istället för rakt ovanifrån. Själv föredrar jag morgnar, då är ljuset oftast bättre än på kvällen och dessutom är det förmodligen mindre folk ute. Ibland får du återkomma för att hitta den bästa tidpunkten för att ta en bild från den vinkel du önskar. Om du vill få med hela byggnaden eller detaljer av byggnaden. Alla har sin uppfattning av en bra bild när man fotograferar byggnader. Själv föredrar jag en mix av detaljer och byggnaden som helhet.

Rama in byggnaden

Det kan bli ganska tråkigt med en byggnad med en massa himmel ovanför på fotografiet. Leta upp några träd som du kan placera dig under så att du får en fin ram av löv och grenar. Inte alltid enkelt att hitta något i närheten, prova annars att lägga till träd med hjälp av Photoshop (ja, det är tillåtet).

Har du provat att få dina bilder till gratis vykort - vi samarbetar med ett företag som gör det möjligt för våra besökare att prova på att skicka 10 riktiga vykort med eget motiv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply